septembrie 17, 2019

Compania oferă tehnologie avansată pentru membre artificiale

Jodie O’Connell-Ponkos nu va uita niciodată în prima zi de vară înainte de a intra în juniorul ei în liceu în urmă cu 32 de ani.

În acea zi lucra la o Deli din Bradford Connecticut. În timp ce împingea carnea într-o mașină de tocat carne activă, degetele ei s-au prins trăgând în braț. Pierdând jumătate din brațul și mâna dreaptă, O’Connell-Ponkos a trebuit să învețe să își facă viața diferit – alegând să meargă fără utilizarea unei proteze.

„M-am luptat cu asta”, a spus O’Connell-Ponkos despre membrul ei artificial. „Mereu o scoteam și o repunem, încercând să alinieze senzorii. Nu mi-a placut.”

Opinia ei despre proteze s-a schimbat în urmă cu aproximativ doi ani, când a aflat despre și dezvoltată de Coapt, o mică companie de nișă cu sediul în Chicago.

„Am început să o văd pe rețelele de socializare”, a spus O’Connell-Ponkos despre cum l-a găsit pe Coapt. „Am găsit un birou protetic bun pentru care să lucreze și au creat tot acest sistem.”

Sistemul de control complet al lui Coapt permite controlul amputei asupra dispozitivului lor prin gândurile lor.

„Este prima tehnologie de acest gen”, a declarat CEO-ul Coapt, Blair Lock. „Nu doar prin ceea ce face, ci și în domeniul nostru. Cred că a însemnat o schimbare, începutul unei direcții diferite pentru a fi mai conectat la corpul uman. ”

Coapt și-a demonstrat sistemul de control complet în cadrul celei de-a 100-a ediții a Congresului Mondial anual al Asociației Orthotice și Prostetice Americane organizat la începutul lunii septembrie la Golful Mandalay.

„Acesta este un mare schimbător de jocuri”, a spus Lock. „Pentru că doar te gândești la asta și o faci”.

Lock descrie capacitatea protezei de a transpune impulsurile electronice ale corpului similare cu un sistem de recunoaștere vocală.

„Sistemul rulează algoritmi matematici similari cu sistemele de recunoaștere vocală, dar trebuie să facă acest lucru cu semnale de intrare mai provocatoare”, a spus Lock. „Fiecare mișcare de braț sau mână intenționată emite un model sau semnătură subtil diferită de semnale musculare. Este ca și cum fiecare mușchi este un post de radio diferit și toți joacă în același timp.

„Semnalele musculare înregistrate pe suprafața pielii ocupă ceea ce am considera un spectru cu frecvență foarte mică”, a continuat el. „De la aproximativ 10 la 500 de hertzi, similar cu notele joase pe care le auzim în muzică.”

Trecând printr-un set de mișcări programate, utilizatorul câștigă competență controlând membrul. Prima dată când O’Connell-Ponkos a fost echipat cu o priză de testare, ea stiva cupe și mișca blocuri.

„Nu a trecut mult timp până când am început să îmi dau seama cum să fac mai multe”, a spus O’Connell-Ponkos despre ușurința în utilizare. „Pune-mi părul într-o coadă de ponei și legându-mi pantofii.”

„Cu cât practicați activitatea musculară de a controla dispozitivul, cu atât mai bine se adaptează corpul la el”, a spus Lock. – Și schimbă modul în care o faci.

De asemenea, funcționează cu grade diferite de amputație.

În cadrul convenției, O’Connell-Ponkos și Sgt-ul armatului american în retragere. Glen Lehman de clasa I – ambii considerați avocați pacienți Coapt – au prezentat diferite moduri în care tehnologia poate fi adaptată. Întorcându-și mâinile sau mișcându-și brațele în mod natural, fără prea multe gânduri.

Dispozitivul lui O’Connell-Ponkos este atașat sub cot. Lehman și-a pierdut cea mai mare parte a brațului drept când un dispozitiv exploziv improvizat i-a explodat convoiul Armatei în Irak. Dispozitivul său este atașat deasupra cotului încorporând un set de motoare mai complexe, inclusiv o articulație a cotului.

„Este simplu, rapid și intuitiv”, a spus Lehman despre dispozitivul său Coapt. „Am un control secvențial perfect și acces la toate mișcările motorului simultan. În mod normal, cu o proteză, trebuie să treceți sau să o secundați. ”

O funcție de recalibrare permite utilizatorului posibilitatea de a reprograma brațul printr-o simplă atingere a unui buton. Recalibrarea rulează prin mișcări programate specifice, în timp ce utilizatorul imită mișcările din gândurile sale. Sistemul se adaptează ascultând și învățând semnalele pentru fiecare mișcare musculară.

„Controlul și puterea sunt din nou cu tine”, a spus O’Connell-Ponkos despre funcția de recalibrare. „Te face să vrei să o porți. Nu este un instrument pentru mine, ci o extensie a celor care sunt. ”

Sistemul complet de control al lui Coapt poate fi adaptat și adaptat la orice braț protetic fabricat. Mișcarea este dictată de tipul de dispozitiv pe care îl poartă amputatul.

„Nu fabricăm piesele și piesele pe care le vedeți”, a spus Lock. „Creăm doar creierul pentru acel sistem.”

Un braț protetic costă în medie între 50.000 și 150.000 de dolari. Sistemul Coapt costă 15.000 USD în plus.

„Nu puteți pune prețul pentru ceea ce face”, a spus O’Connell-Ponkos. „Calitatea vieții și ceea ce îți dă înapoi destul de uimitor.”

Sistemul Coapt și mai mulți senzori din oțel inoxidabil sunt adăpostiți sub carcasa exterioară din plastic a unui braț protetic.

„Tehnologia lui Coapt este relativ mică”, a spus Lock. „Este aproximativ dimensiunea unui pachet de gumă de mestecat, cântărește câteva uncii și are cam aceeași capacitate de memorie ca un smartwatch.”

Senzorii metalici circulari de 3/8 inci se conectează cu pielea utilizatorului pentru a analiza informațiile electrice de la creier către membrul lipsă. Aceasta permite persoanei să efectueze mișcări complexe în mod natural. Aparatul găzduiește patru baterii încărcabile, încărcabile, cu tensiuni care variază între 6 și 14,4 volți. Bateriile sunt bune pentru până la opt ore de utilizare și durează aproximativ 18 luni.

„Sistemul Coapt funcționează cu oricare dintre bateriile dispozitivului protetic de pe piață”, a spus Lock. „Una dintre aceste opțiuni se întâmplă să fie o tehnologie cu celule flexibile. Bateriile flex sunt destul de subțiri – ca grosimea unei centuri de piele și au o formă dreptunghiulară similară unei cărți de vizită. ”

Conform Lock, tehnologia specializată Coapt comercializează și vinde este un produs de 30 de ani de cercetare, conceput special pentru a controla protetica brațelor.

„Este urmărită încă din anii ’60, a spus Lock. „Una dintre cele mai timpurii zone în care se cunoaște acest aspect a fost un grup de cercetare din Marina SUA. Se uitau să facă acest lucru cu semnale ale corpului uman pentru a controla submarinele subacvatice. ”

Cercetările au continuat timp de 53 de ani, prin mai multe grupuri interconectate, care lucrează în întreaga lume, decodificând gândurile și acțiunile oamenilor.

„A fost un efort global de zeci de ani”, a spus Lock. „În mare parte grupuri de cercetare academică. Nu există o entitate clară la care să putem indica și să spunem că au început-o. ”

Lock a aflat pentru prima dată de cercetarea academică atunci când a mers să lucreze la Institutul de reabilitare din Chicago (RIC) în 2005. Și-a dat seama că era timpul să elibereze software-ul după ani de studii clinice de succes și profesioniști medicali care au solicitat software-ul.

„Mulți ani am spus că este doar un studiu de cercetare, trebuie să așteptăm”, a spus Lock. „Până când nu a ajuns la obiectul nostru, ne-am dat seama că nimeni nu o va termina. Nu sunt (RIC) nu o entitate de comercializare. Am fost cei care au investit și noi în ea, așa că de ce nu încercăm să spunem acest lucru. ”

Lock, împreună cu cofondatorii Todd Kuiken, Levi Hargrove și Jonathan Sensinger au format Coapt în 2012, lansând software-ul Coapt în anul următor comercial. Lock este CEO și partener activ în comercializarea produsului.

Coapt a semnat un acord tradițional de licență cu o redevență care se întoarce la RIC pe dispozitiv vândut. Coapt vinde dispozitivele profesioniștilor medicali instruiți pentru a se potrivi cu amputații, care pot atinge un dispozitiv Coapt printr-o rețetă dată de medicul lor.

Coapt vinde dispozitivele din Statele Unite, Lock estimează că vor ajunge între 300 și 500 de pacienți pe an, 10-15% din cota de piață. Lock intenționează să se extindă la nivel mondial în acest an după lansarea unei a doua generații de software. Extinderea va fi executată prin distribuitori regionali.

„Nu vrem ca mai mulți oameni să aibă nevoie de asta”, a spus Lock. „Dar cu siguranță vrem să îi servim pe amputeri cât mai bine.”

Câștigând aproximativ 2 milioane USD venituri anuale, compania are 10 angajați. Finanțarea vine în principal prin venituri comerciale, 15% din acestea provenind din subvenții și cercetări plătite.

„Suntem o companie pozitivă în numerar”, a spus Lock. „Ceea ce am autorizat pentru a începe acest lucru a fost o platformă cheie. Am început compania care vinde produsul, astfel încât suntem finanțați prin veniturile noastre comerciale. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *