septembrie 17, 2019

Chirurgul traumei din cadrul Forței Aeriene Nellis vorbește despre împușcăturile din 1 octombrie

Col. Brandon Snook , chirurg traumă la Baza Forței Aeriene Nellis, a servit în Irak și Afganistan.

El chiar a transportat pacienți din acele localități înapoi în Europa pentru un tratament continuu.

Dar chiar și Snook, care locuiește aici de 13 ani, a spus că ceea ce s-a întâmplat la 1 octombrie la Las Vegas cu împușcarea în masă care a lăsat 58 de morți și peste 500 de răniți a fost o diferență față de ceea ce a experimentat peste mări.

Când nu este la Nellis, Snook, în vârstă de 47 de ani, lucrează ca chirurg traumă la University Medical Center. Face parte dintr-un program pe care îl conduce cunoscut sub numele de SMART – Asistență medicală și pregătită pregătită – care aduce chirurgii, asistentele și tehnicienii nu numai din Nellis, ci din alte baze din întreaga țară și din lume pentru a face rotații de două săptămâni.

Snook a spus că și-a început săptămâna de a lucra la UCI pentru traume la UMC, făcând runde de pacienți și a ajuns acasă chiar după ora 9 pm, duminică. Nu a durat mult până a primit un apel că există mai mulți pacienți cu răni la foc și au fost necesare mâini suplimentare.

„Numărul de pacienți care au trecut prin UMC a fost sincer cel mai mult pe care l-am văzut la un moment dat, chiar și într-un mediu de desfășurare”, a spus Snook. „Asta vorbește doar despre nivelul nostru de pregătire UMC are o instituție care să se ocupe de aceste numere.”

UMC a avut aproximativ zeci de angajați Nellis să participe la primele 24 de ore ale procesului, care a inclus șase chirurgi, asistente și tehnicieni.

Snook a spus că ajută la triajul pacienților și a făcut proceduri în zona traumatismelor. El a avut un pacient cu o rană de armă la abdomen și i-a dus în sala de operație cândva după ora 5. După ce a terminat, a dormit câteva ore înainte de a trebui să se întoarcă la UMC și să vadă pacienți în UCI.

„A fost un incident atât de groaznic, dar, în același timp, am fost fericiți să venim alături de oamenii de la UMC și să facem și să ajutăm”, a spus Snook. „Nefericitul este că sunt rănile pe care le văd în fiecare zi, dar pur și simplu nu vezi acele numere deodată”.

SMART a început ca un program local cu Nellis și UMC în urmă cu șase până la șapte ani și a evoluat în 2015 într-un parteneriat în care chirurgii forțelor aeriene au venit din toată țara pentru a lucra cot la cot cu personalul din Nellis și UMC.

Funcționează bine, deoarece UMC este un centru de traume de nivel 1 care are grijă de cei mai critici pacienți, a spus Snook. Asta oferă un cadru de pregătire importantă pentru medici și personal, deoarece atunci când sunt desfășurați în locuri precum Irak și Afganistan se confruntă cu răni traumatice pe câmpul de luptă, cum ar fi rănile de pușcă la cap, abdomen, torace și extremități. A spus el doar aproximativ jumătate din personalul Nellis.

„Practica obișnuită la un spital al Forțelor Aeriene se bazează mai mult pe linia unui spital comunitar”, a spus Snook. „Nu avem o experiență traumatică continuă. Acest parteneriat ne permite să ne ocupăm de rănile traumatice și de pacienții care au răni la foc, cu răni de cuțit și traumatisme neplăcute din accidente pe care nu le-am vedea la spital. Este foarte benefic pentru că furnizorii de forțe aeriene, asistenții medicali și medicii pot merge la muncă la Nellis într-o zi și pot merge ușor la UMC a doua zi. ”

Pe lângă programul SMART, Nellis a avut o relație continuă cu UMC și acum cu Școala de Medicină a UNLV, care a fost lansată în 2017. Este un program de rezidență pentru medicamente de urgență și chirurgie.

Forța Aeriană are relații similare precum Nellis la UMC în locuri precum Baltimore, St Louis și Cincinnati, a spus Snook. Armata are un program similar la Miami, a spus el.

„Există un fel de apăsare națională pentru integrarea militarilor și civililor (sectoare) pentru a încuraja aceste parteneriate ca și noi aici”, a spus Snook. „Suntem atât de apreciativi din punctul de vedere al Forțelor Aeriene cu parteneriatul pe care am reușit să îl dezvoltăm și sperăm să continuăm să creștem cu UMC și Școala de Medicină a UNLV. Sunt parteneri mari, iar acest lucru este util pentru Nellis și spitalul de aici. Acest lucru ne ține pregătiți să tratăm soldații și marinarii și toți oamenii dislocați care se rănesc pe câmpul de luptă. ”

Ceea ce s-a întâmplat la 1 octombrie cu împușcarea în masă a servit ca experiență de învățare pentru întreaga comunitate medicală din sudul Nevada, a spus Snook. El a spus: „Am fost destul de bine pregătiți”, dar aceste incidente sunt greu de prevăzut și toată lumea speră să nu se mai întâmple niciodată.

„Chiar și un oraș doar să poată coordona și lucra împreună a fost de mare ajutor”, a spus Snook. „Cred că este util să continuăm să exersăm și să perfecționăm astfel de scenarii. Este unul dintre acele lucruri pe care le poți exersa, dar în același timp, dacă există un alt eveniment, următorul poate fi diferit de acesta. ”

Snook a spus că comunitatea medicală poate întotdeauna să privească înapoi și să vadă ce s-ar fi putut face mai bine, dar a spus că este important de reținut că majoritatea pacienților care au ajuns la spitale au supraviețuit.

„A fost o noapte destul de oribilă și o mulțime de oameni au supraviețuit și au făcut-o din cauza spitalelor și a eforturilor coordonate și a mutării pacienților la spital”, a spus Snook. „Ar trebui să fim mândri ca oraș cu ceea ce am putut să facem și să răspundem la fel de bine ca noi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *