septembrie 17, 2019

CampMed introduce medicamente bobocilor de liceu

Șaizeci de primii studenți de prim liceu au coborât pe campusul Universității din Nevada, din Las Vegas, în iunie trecută, pentru a participa la CampMed, o experiență de trei zile de rezidență la medic.

Programul anual este sponsorizat de Desert Meadows Area Health Education Center, Roseman University College of Medicine și mai multe universități din zonă și școli de medicină. Desert Meadows Area Health Education Center este un serviciu al Vegas PBS Television.

„Suntem mândri de CampMed pentru că considerăm că este o marcă de stat pentru stat”, a declarat Cary Huddleston, coordonatorul AHEC al Desert Meadows. „În ceea ce privește taberele bazate pe medic, în stat nu există nimic altceva. De fapt, există puține programe ca acesta în toată țara. ”

Considerat un program de conducte, care sunt programe dezvoltate pentru a genera interes într-un domeniu de carieră, CampMed este conceput pentru a inspira și educa participanții săi în cariere în domeniul îngrijirii sănătății.

„Aceasta este o problemă importantă în comunitatea noastră”, a declarat directorul general al Vegas PBS, Tom Axtell. Acest program arata participantilor ca domeniul medicinei este un obiectiv atins.

CampMed a fost dezvoltat de Dr. Ken Rosenthal, doctor, profesor de științe biomedicale, director de microbiologie și imunologie pentru Roseman University College of Medicine. Programul Las Vegas este structurat după un program pe care l-a fondat în 1991 în timpul mandatului său la Universitatea Medicală de Nord-Est Ohio numit MedCamp, unde a funcționat timp de 25 de ani.

„Scopul a fost să dezvoltăm un program care să provoace elevii strălucitori”, a spus Rosenthal despre programul inițial pe care l-a dezvoltat în Ohio și l-a implementat local. Ne dorim ca ei să aspire la mai mult, și dacă sunt deja ușor interesați de o carieră medicală, poate acest program îi va împinge în direcția bună și îl vor urmări mai puternic.

Rosenthal a ocupat poziția la Roseman în 2015. El a fost abordat de consiliul de administrație al Desert Meadows AHEC un an mai târziu despre punerea în aplicare a programului său local din Ohio.

Programul lui Rosenthal este scurt, concentrat și intens. Este dezvoltat special pentru studenții de primă clasă. Durata de trei zile reunește participanții și îi conduce la un nivel mai mare de realizare.

„Vârsta este un moment critic în dezvoltarea viitorului acestor persoane”, a spus Rosenthal. „Programul susține puterea de a fi inteligent și de a urmări utilizarea inteligenței tale, chiar dacă nu este în medicină.”

Simulând un program de rezidențiat la medic, studenților li se oferă un pacient fictiv și li se cere să diagnostice simptomele, în timp ce sunt educați asupra diferitelor procese pe care medicii le folosesc în practica lor.

„Ei fac rotatii clinice la fel ca o resedinta”, a spus Huddleston. „Ideea era să le oferim această auto-advocacy medicală și încep să se vadă că merg la școala medicală și solicită rezidența.”

În prima zi, participanții învață despre toate diferitele cariere de asistență medicală și joacă jocuri de team building. La sfârșitul zilei, ei sunt introduși la pacientul lor ipotetic. Rosenthal, care este microbiolog, a dezvoltat cazul clinic al pacientului în jurul bolilor infecțioase datorită solvabilității sale.

În a doua zi, participanții, îmbrăcați în scruburi albastre oficiale, sunt grupați în cinci grupuri de pari diferiți. Fiecare grup este îndrumat de un medic curant. Aceste grupuri se rotesc prin cinci laboratoare clinice separate și își analizează starea pacienților din punct de vedere al medicinii de familie, radiologiei, cardiologiei, neurologiei și bolilor infecțioase.

„Spre exemplu, am descoperit în laboratorul de cardiologie că el (pacientul ipotetic) avea o inimă mărită”, a declarat pentru experiența ei în tabăra din 2016 liceul Rancho High School, Yordanos Tesfaye, 15 ani. In neurologie am aflat ca arata miscari sacadate.

„Dr. Rosenthal ne-a învățat cum să fim atenți și cum punerea de întrebări bune duce la un diagnostic mai precis ”, a continuat ea. „A fost foarte distractiv.”

Prin experiențe practice, fiecare grup lucrează împreună pentru a descoperi diagnosticul. Medicii din zonă și profesioniștii medicali îi învață pe participanți abilități de bază, inclusiv cum să folosească un stetoscop, cum să citească o radiografie și un electrocardiogramă (EKG) și să ia tensiunea arterială.

Aceste constatări sunt raportate de către fiecare grup colegilor, părinților și profesorilor lor în timpul unei prezentări formale de 10 minute în PowerPoint, în ultima zi de tabără.

„Ei vin cu prezentări incredibile fără antrenament”, a spus Rosenthal. „Calitate la nivel de rezident”.

De asemenea, în timpul ultimei zile, într-o ceremonie de absolvire, toți participanții primesc un medic de început sau o BD.

„Este distractiv să vezi că acești copii cresc în fața ochilor tăi”, a spus Rosenthal. „La început, toate sunt neliniștite, dar până la sfârșit sunt încrezătoare și vorbitoare.”

În cadrul programului, tinerii participanți beneficiază de o experiență autentică la facultate, stau peste noapte în cămin și mănâncă în saloanele de luat masa.

„CampMed m-a ajutat să mă desprind de cochilie”, a spus suseditorul Rancho High School, Kennedy Allen, 15. A participat în același an cu Tesfaye. „Înainte eram foarte timid, dar am putut să mă desprind.”

Potrivit Huddleston, programul este facilitat de numeroși voluntari, inclusiv medici din zonă și profesioniști din domeniul sănătății, îndrumând, facilitând și predând studenții.

Ca o modalitate de a păstra interesul participantului, Rosenthal a dezvoltat evenimente de reuniune pentru ca studenții să se adune anual și să rezolve un caz mai rapid. Următorul va avea loc pe 25 februarie în campusul Touro University Nevada, 874 American Pacific Drive din Henderson.

El plănuiește ca aceste evenimente de reuniune să aibă loc la diferite școli medicale din toată valea. Întâlnirea din acest an a avut loc la Roseman.

Rosenthal intenționează să dezvolte o modalitate de urmărire pe termen lung a absolvenților pentru a vedea cât de reușit este tabăra în inspirația carierei în profesia medicală. El a conceput, de asemenea, alte programe pentru a atinge niveluri suplimentare de grad pentru carierele de îngrijire medicală, inclusiv un eveniment de o zi numit Discover Med, organizat la Roseman.

„Una dintre problemele cu CampMed este că putem avea doar maximum 60 de studenți”, a spus Rosenthal. „Vreau ca mai mulți oameni să aibă privilegiul.”

Primul CampMed a avut loc vara anului 2016 cu 49 de participanți. În vara trecută, programul s-a extins la 60 și intenționează să rămână consecvent la acest număr. Fiecare participant primește un set de scruburi albastre, un stetoscop și o carte de lucru.

Costul pentru implementarea programului este de aproximativ 38.000 USD pe an. Fondurile pentru acoperirea programului sunt strânse în principal prin intermediul donatorilor privați și al strângerii de fonduri.

CampMed este posibil prin parteneriatul nontradițional al televiziunii Vegas PBS și Desert Meadows AHEC.

„Este foarte unic”, a spus Debra Solt, directorul Desert Meadows AHEC. „Șansele ca un alt centru PBS să devină un centru AHEC sunt mici până la niciuna”.

Anterior, organizația locală AHEC a intrat în faliment în 2011. Pentru a găsi un înlocuitor, Reno School of Medicine, care are contractul de a distribui subvenții organizațiilor AHEC ale statului, s-a apropiat de Vegas PBS în 2014 pentru a începe un capitol.

„Am fost cel mai mare oraș din America care nu avea un AHEC, trebuia să se rezolve și eram soluția”, a spus Axtell. „Este un program foarte fain, suntem foarte norocoși că a venit aici.”

Școala de Medicină a abordat entitatea în parte, deoarece Vegas PBS îndeplinea deja două dintre cele trei cerințe necesare pentru o organizație AHEC. Aceste cerințe includ conectarea studenților la cariere medicale; studenți în domeniul sănătății către comunitatea pe care o vor servi; și comunitatea pentru o mai bună sănătate prin seminarii și ateliere.

CampMed este deschis zonei care absolvă gradul opt, care sunt interesați de o profesie de îngrijire a sănătății și au un grad B minim în matematică și știință. Solicitanții trebuie să depună transcrieri ale notelor lor cu cererea. Costul programului este de 349 USD pentru fiecare student și un număr limitat de burse sunt disponibile.

Tabăra anilor următori este planificată pentru luna iulie, datele fiind încă stabilite. Desert Meadows AHEC intenționează să înceapă să ia aplicații la începutul primăverii. Oricine este interesat se poate înscrie online la vegaspbs sau contactând Desert Meadows Area Health Education Center la Vegas PBS, 702-799-1010, extensia 5421.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *